Mil-lenni festival Barcelona 2011-2012

Wat? De 13e editie van het Mil-lenni Muziek Festival
Voor wie? Voor iedereen die van goede muziek houdt
Wanneer? Van 2 december 2011 tot 28 april 2012
Waar? Op verscheidene locaties in Barcelona

Het Mil-lenni Muziek Festival komt wederom terug naar Barcelona voor het 13e jaar op rij. Het is een van de belangrijkste festivals in Barcelona en begint op 2 december en gaat door tot 28 april 2012.

Het mooie van Mil-lenni is dat het festival iets biedt voor alle muziekliefhebbers – wat hun smaak ook is. Er is volksmuziek, indie, pop en klassieke concerten en dit jaar zal er ook een speciale Jazz sessie zijn welke gewaardeerde Jazz artiesten zal laten zien zoals Dianne Reeves, Joe Lovano en Erik Truffaz Quartet.

De concerten vinden plaats op verschillende locaties door de stad verspreid – het Palau de la Musica Catalana, het Auditori, het Gran Teatro del Liceu, Sala Apollo en het Auditori Theater in Sant Cugat de Vallès. De kaartjes voor de meerderheid van de concerten zijn nu al te koop. Je kunt het volledige programma hiervinden.

Als muziekliefhebber zou ik jullie deze artiesten aanraden, mocht je in Barcelona zijn gedurende dit festival.

Goran Bregovic

Goran BregovicGoran Bregovic

24/02/2012 – Palau de la Música
Goran staat er bekend om dat hij volksmuziek van de Balkant mixt met eclectische ritmes om buitengewone unieke klanken te creëren. Hij beschrijft zichzelf als een hedendaagse muziek componist – maar als dit het geval is, waarom klinkt zijn muziek dan zo alternatief? Goran is de Koning van de muziekwereld van de Balkan en daar betekent hedendaagse muziek iets heel anders…

Vetusta Morla

Vetusta MorlaVetusta Morla

01/02/2012 – Palau de la Música
Vetusta Morla is een Spaanse Indie zang band uit Madrid. Spanish singing Indie band from Madrid. De band stond in de schijnwerpers in 2008 door hun populaire single ‘Un día en el mundo’, nu zijn ze aan het touren om hun nieuwste release, ´Mapas´ te promoten. Hun nieuwe album gaat door in de stijl van hun vorige werk, alhoewel wel met een toegevoegde twist.

Pablo Alborán

Pablo Alborán

6 en 08/03/2012 – Palau de la Música
Zonder twijfel is dit dé Spaanse artiest van het jaar – hij is genomineerd voor drie Latin Grammy’s en stond met zijn hit 15 weken op nummer één. In een korte tijd heeft deze getalenteerde jonge man een sterke band met het publiek gecreëerd mede dankzij zijn talent, charisma en zijn geweldige nummers. De teksten van zijn liedjes zijn verrassend ontroerend en origineel.

Bebe

BebeBebe

17/02/2012 – Palau de la Música
In 2004 produceerde Bebe de hit ‘Malo’, wat riep om actie tegen huiselijk geweld en seksisme. Het liedje greep de aandacht van het publiek en ze heeft hiermee terecht de ‘Onda’ award gewonnen in 2004. Haar liedjes zijn natuurlijk, onafhankelijk, eerlijk en overtuigend.

Philipp Glass

Philip GlassPhilipp Glass

28/04/2012Palau de la Música
Binnenkort 75 jaar, is deze Amerikaanse componist een muziekale genie. Hij wordt beschouwd als een van de pioniers van de minimalistische muziek. Hij zal zijn bekende opera ‘Einstein on the Beach’ uitvoeren.


Informatie

Waar?
Palau de la Musica, Gran Teatre del Liceu,  Sala Apolo, Auditori de Sant Cugat, L’Auditori

Kaartverkoop
Voor tickets, is Caixa Catalunya het punt van verkoop, maar u de festival website raadplegen voor een overzicht van het programma en de kosten, die variëren afhankelijk van de kunstenaar en de locatie.

Bent u van plan om deel te nemen aan een van de concerten van het Festival? Deel je ervaringen met ons of laat het ons weten als u nog vragen / twijfels over het festival heeft!

Veel plezier!
LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here